Terug naar Goed bezig

Eigen kinderkanaal voor Eigen Werk

Tijdens de landelijke scholensluiting begin dit jaar zagen veel kinderen een droom uitkomen. Of juist een nachtmerrie. Geen school! Voor Eigen Werk Theaterteam een reden om een langgekoesterde wens in werking te zetten; een eigen kinderkanaal. Met korte filmpjes die niet van de welbekende grote mediabedrijven afkomstig zijn, maar puur eigen handwerk zijn.

Pieter Tiddens, creatief coördinator en oprichter van Eigen Werk, vertelt: “Animator Thijs Steggink had mij gevraagd of ik zin had om mee te denken over een kwaliteitskanaal voor kinderen. Toen de scholen in maart dus dicht gingen, hebben we direct de koe bij de horens gevat. We leven ons creatief uit in filmpjes waaraan je goed kunt zien hoe het gemaakt is. Het is allemaal eigen werk.”

De theatermakers van Eigen Werk Theaterteam leven zich creatief uit in filmpjes waaraan je goed kunt zien hoe ze gemaakt zijn. De kunstwerkjes zijn gerangschikt in een aantal categorieën.

Pieter: "Omdat de filmpjes vaak bekeken werden en gedeeld via de sociale kanalen hebben we besloten door te gaan met het eigen kinderkanaal. Regelmatig gaan we hier dus nieuw materiaal delen."

De theaterfilmpjes zijn te vinden op het kanaal op YouTube en op Facebook Watch.

Het Kinderkanaal in de media: