4+

Cast & Crew

  • Tekst: Saskia Goldschmidt en Pieter Tiddens
  • Spel: Sabrina Nabermacnack en Pieter Tiddens
  • Regie: Carlo Scheldwacht
  • Decor: Jolanda Lanslots
  • Muziek: Ronald Schmitz
  • Dramaturgie: Annemarie Wenzel
  • Techniek: Bert Vermijs

LTTRS

Een taalrijke toekomst voor iedereen

LTTRS vertelt het verhaal van papa Loetje, dochter Lot en haar knuffel, Zeedraak. Gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar én hun ouders.

Lot houdt van voorlezen en van woorden, maar haar papa Loetje niet. Als Lot papa vraagt om voor te lezen, heeft hij altijd weer een smoes paraat. Zijn bril is kapot. Zijn teen doet pijn. Of er zit een hongerig zwijn in zijn buik. Gelukkig heeft Lot haar knuffel, de zeedraak. Die geeft haar elke ochtend een woord van de dag. Woorden als 'koppig' of 'doorzetten'. Maar dan gaat Zeedraak terug naar zee. Als afscheidscadeau geeft ze Lot en Loetje een boek. Nu is de beurt aan papa. Toch?

LTTRS is een grappige, meeslepende voorstelling vol livemuziek die kinderen en hun opvoeders enthousiast maakt over (samen) lezen en nieuwe woorden leren.

----------------

In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Onder hen is een grote groep ouders. Zij kunnen hun kinderen niet voorlezen of helpen met huiswerk. Hun kinderen lopen een groter risico op een lees-, taal- of rekenachterstand. LTTRS doet hier iets aan!

De voorstelling is onderdeel van het project LTTRS, ontwikkeld onder leiding van KopGroep Bibliotheken. LTTRS trapt af met een online training voor leerkrachten, door een ervaringsdeskundige en een medewerker van Stichting Lezen en Schrijven. Over wat laaggeletterdheid is, hoe je hier met ouders over kunt praten en hulp kunt inschakelen. 

Dan bezoeken de leerkrachten met hun klas de voorstelling. Aansluitend gaat de hele school vier weken met het thema LTTRS aan de slag, waarbij steeds de verbinding met ouders wordt gezocht. Leerkrachten werken met een leskist met 26 lesprogramma’s, passend bij de letters van het alfabet.

De voorstelling is een project van KopGroep Bibliotheken en Eigen Werk Theaterteam. LTTRS is ontwikkeld met steun van het landelijke actieprogramma Tel mee met Taal en de gemeentes Schagen, Den Helder en Hollands Kroon.

Wil je meer weten over dit project en/of de voorstelling? Neem dan contact op met ons boekingkantoor voor een persoonlijke toelichting.

Speeldata

LTTRS speelt in bibliotheken of op scholen. Wil je een voorstelling, die veelal besloten zijn, bijwonen, vraag dan hier naar de mogelijkheden.