Terug naar Goed bezig

Podcast SAPIETOM nu ook op Spotify

Eigen Werk Theaterteam lanceerde een audio-podcast om kinderen juist eens bij de beeldschermen weg te halen. Theatermaker Pieter Tiddens vormt samen met acteurs Sabrina NaberMacnack en Tom Jaspers een trio dat elke dag een avontuur beleeft. De podcasts zijn te beluisteren via het Eigen Werk Kinderkanaal op Youtube, via de eigen website én op Spotify.

Eigen Werk Theaterteam heeft de serie podcasts SAPIETOM in zeer korte periode gerealiseerd. Dit alles om de schooljeugd te leren luisteren naar radio, zodat ze de beeldschermen eventjes weg kunnen leggen. Theatermaker Pieter Tiddens legt uit: “Toen wij van Eigen Werk Theaterteam aan ouders vroegen ‘Wat kunnen wij voor jullie doen om?’ was het antwoord; ‘Haal de kinderen eens bij dat scherm weg’. Daar moesten we erg om lachen, omdat we net heel veel leuke filmpjes hadden geplaatst op ons Eigen Werk Kinderkanaal. Maar we willen echt graag iets doen. Daarom deze luister-spelen. In de hoop dat we kinderen inspireren tot activiteit. In ieder geval even een aantal minuten luisteren naar een vrolijk verhaaltje, om er ondertussen bij te tekenen of uit het raam te staren.”

Sapietom houdt van chaos

SAPIETOM gaat over de drie-eiige drieling Sap, Piet en Tom. Ze krijgen een idee, dat zetten ze om in een plan, gaan vervolgens over tot actie en kijken er daarna op terug. “De werkelijke uitvoering zal wel een hoop chaos met zich meebrengen, want niets gaat zoals het moet gaan. En wij houden van chaos,” lacht Tiddens.

Vanaf 4 januari is er elke dag een nieuwe podcast met de avonturen van Sap, Piet en Tom online gekomen. Dit duurt tot de scholen weer opengaan. Pieter: “In ieder geval gaan we door tot 19 januari. En als de kinderen nóg langer vanuit huis hun school moeten volgen? Dan maken we er gewoon weer een paar bij. Het is zo ontzettend leuk om te maken. En stilzitten kunnen wij toch niet.”

100 jaar oud

In de eerste podcast spelen Sap, Piet en Tom dat ze 100 jaar oud zijn. En ouderdom komt volgens hen met gebreken. Deze drie-eiige drieling laat zien waar ze goed in zijn; samenwerken en elkaar helpen en voor elkaar zorgen, ook als ze oud zijn.

De podcasts SAPIETOM worden gemaakt door Sabrina NaberMacnack, Tom Jaspers en Pieter Tiddens, met een tune van Ronald Schmitz. De geluidnabewerking is van Dennis Mulder D-recording.


De avonturen van SAPIETOM zijn te beluisteren via het Eigen Werk Kinderkanaal, via onze eigen website en op Spotify.

Deze Eigen Werk Theaterteam-productie is mogelijk gemaakt door het Fonds voor de Podiumkunsten.