Terug naar Goed bezig

Voorstellingen op Theaterflix

Wat kun je doen als je je favoriete theaterproducties nogmaals wilt zien, maar ze worden niet meer gespeeld? Van films en televisieseries kun je dvd's kopen, maar wie doet dat nog tegenwoordig?. Of je gaat naar Netflix of een andere streamingpplatform. Gelukkig is er voor theaterliefhebbers nu ook een alternatief: Theaterflix.

Ook producties van Eigen Werk Theaterteam zijn daar te bewonderen. Theaterflix is vier jaren geleden begonnen als start-up door Tony Minnema en Emile Ripke. Hun doel was om zoveel mogelijk bestaande theaterregistraties die in de archiefkasten zijn blijven liggen bijeen te brengen en toegankelijk te maken voor het grote publiek.

"Een aantal van onze voorstellingen is nu integraal te zien op dit medium. Vanaf een van de eerste producties van Eigen Werk, Zoute Koning uit 2000, tot en met Rimpelsteeltje dat we in 2018 speelden," legt Pieter Tiddens uit. "En natuurlijk is er op Theaterflix veel meer te beleven."

Theaterflix

Om de auteursrechten veilig te stellen staan de opnames op de servers van Theaterflix en niet op YouTube of Vimeo. Om de site draaiende te houden wordt een kleine bijdrage in de vorm van een abonnement gevraagd. Hiermee wordt op een eerlijke manier het creatieve werk van de belanghebbenden gesteund.

Een aantal voorstellingen van Eigen Werk Theaterteam zijn te zien op Theaterflix. Veel plezier ermee!