Terug naar Het Theaterteam

Annemarie Wenzel

Dramaturgie

In het Twentse Rossum zag ik in 1980 het levenslicht. Via Groningen, Amsterdam, Haarlem en Zandvoort ben ik 2013 in Enschede terechtgekomen. Met mijn lief en twee ondeugende jongens. Ik hou van dansen, de tuin, mediteren en lekker eten. Mijn hart ligt in het jeugdtheater. Hier bereik je juist ook de kinderen die niet uit zichzelf gaan. Met hen wil ik delen wat kunst kan doen: je laten ervaren dat de wereld anders, groter kan zijn dan je dacht en dat daarbinnen ook een plek is voor jou.

In het jeugdtheater hebben Pieter en ik elkaar ontmoet, toen hij net de Gouden Krekel had gewonnen voor zijn Kindercabaret. Vanaf dat moment werken we samen. Eigen Werk Theaterteam is een warm bad. Er wordt gewerkt vanuit grote betrokkenheid bij de inhoud van de voorstellingen en bij de collega’s die hier samen mee aan de slag zijn. Ik kom altijd met nieuwe energie terug van afspraken, repetities en voorstellingen.

Zakelijk coördinator Vera is een schat. Uitbundig, aandachtig én ze geeft geweldige knuffels. Wat ik het meest aan haar waardeer is haar warme maar scherpe blik. Ze verliest het doel nooit uit het oog en houdt tegelijkertijd ruimte voor nieuwe invallen, gedachten of wensen.

Mijn droom voor de toekomst is het starten van een KinderKunstHuis in Twente voor al die kinderen die - net als ik ooit deed - dromen van een grotere wereld.