Terug naar Het Theaterteam

Jolanda Lanslots

Decorontwerper en vormgever

Ik studeerde Theatervormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht. Hierna werkte ik als decorontwerper voor theater, film en opera, waaronder Opera Spanga waar ik 20 jaar de vaste decorontwerpster ben geweest voor de films en voorstellingen.

Ik haal inspiratie uit de interactie tussen mensen in het dagelijkse leven. De manier waarop mensen de ruimte opeisen of juist willen ontvluchten. De vertaling van het gevoel naar een decor vind ik een rijkdom om mee bezig te zijn.

Naast het vak van decorontwerper houd ik me zich bezig met mijn meubellijn ZitSo. Meubels gebaseerd op de veranderlijke behoeftes van een mens. Zo kunnen alle meubels kantelen, zodat ze op een ander manier gebruikt kunnen worden.

Ook ben ik programmeur en founder van de expositieruimte NDSM-Fuse in Amsterdam-Noord.

Sinds 2017 ben ik betrokken bij Eigen Werk. Samen met het theaterteam de verschillende producties realiseren is heerlijk. De producties zijn heel oprecht en voor een groot publiek. Het gaat over mensen en dat is voor mij heel prettig en dankbaar. Moeilijk bespreekbare onderwerpen toegankelijk maken voor kinderen is noodzakelijk in deze maatschappij waarin cijfers vaak belangrijker lijken dan gevoelens. De producties verbinden mensen en het voelt goed om daar deelgenoot van kunnen te zijn.

En dat is ook mijn wens voor de toekomst; dat we alle mensen kunnen verbinden met bijzondere voorstellingen.

Voor meer informatie kun je terecht op mijn site.