AL

Cast & Crew

  • Spel: Pieter Tiddens & Marike van Weelden

De Digipeut

“Ik word er gek van.
Ik heb beter leren lezen,
beter leren schrijven,
beter leren rekenen…
Moet ik nu weer beter leren computeren?”

Om te kunnen meedoen in de samenleving moet je ‘digitaal geletterd’ zijn. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Software, inloggen, DigiD, cursor, button, browser, website, menu, instellingen, wachtwoord, gebruikersnaam, pincode; voor veel mensen is het allemaal abracadabra. Voor hulp kun je vanaf nu terecht bij de De digipeut.

Een klant met een vraag over het aanvragen van een DigiD brengt een eerste bezoek aan een digipeut. Bij een proeflezing van deze voorstelling bij de Ervaringsraad van Movisie herkende iedereen zich hierin, kon er om lachen maar moest er ook van huilen.

"Nee hoor u bent niet dom...
U weet iets niet.
Dat heeft niks met slimheid te maken,
maar druk nu op die gele knop!
Je weet toch wel wat geel is???"

Snappen de mensen die het moeten uitleggen zelf eigenlijk wel wat het betekent als digitale vaardigheid niet vanzelf spreekt? De Digipeut is een korte voorstelling die vragen stelt over digitale vaardigheid. Om het gesprek op gang brengen. De voorstelling wordt gevolgd door een interactief deel over digitale inclusie; over meedoen ondanks computers.

Digipeut kan overal worden gespeeld; op scholen, in de bibliotheek, bij instellingen, gemeenten en natuurlijk in theaters.

Speeldata

Beschikbaar vanaf voorjaar 2024.

Voor meer informatie en boekingen kun je contact opnemen met ons theaterbureau Kracht van Beleving.