AL

Het Lastige festival

Het Lastige festival vertelt het verhaal van een moeder, een vader en een meisje. Ouders en zus van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. 21 jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd 2 zal blijven.

Dit is het verhaal van actrice Marike van Weelden en haar gezin. Toen haar zoon Jons 6 maanden was, bleek hij ernstig ziek. Toen hij 7 was, verhuisde hij naar een zorginstelling omdat het thuis niet langer ging. Over dit verhaal maakte Marike, samen met Pieter Tiddens van Eigen Werk Theaterteam, de succesvolle voorstelling Lastige Ouders. Filmmaker Ange Wieberdink maakte over het leven van Jons, zijn ouders en zijn zus de documentaire Waar de helden zijn.

Inmiddels werkt Marike aan een boek, waarin zij hun verhaal van binnenuit vertelt. Al deze vormen werpen een eigen licht op het leven met een kind dat voortdurend zorg nodig heeft. Indringend, eerlijk en liefdevol – met ruimte om te lachen en te huilen.

Op het Lastige Festival brengt Eigen Werk Theaterteam de theatervoorstelling, documentaire en het boek samen en is er ruimte om tijdens koffie, lunch/diner en borrel de makers te ontmoeten en met hen en elkaar (na) te praten.

Het festival is voor liefhebbers van film, theater en literatuur én mensen die dagelijks met ernstig gehandicapte kinderen te maken hebben, zoals  verwanten en zorgprofessionals. Het verhaal dat het Lastige Festival vanuit diverse invalshoeken vertelt, is een universeel verhaal over liefhebben, loslaten en dealen met wat het leven brengt.

Programma

  • Ontvangst met koffie en thee
  • Theatervoorstelling Lastige Ouders
  • Pauze – gezamenlijk hapje en drankje
  • Documentaire Waar De Helden Zijn
  • Theatrale ontmoeting onder leiding van Pieter Tiddens

Speeldata

Voor boekingen kun je contact opnemen met ons theaterbureau Kracht van Beleving. Ook als je een besloten voorstelling wilt bekijken of meer wilt weten over de voorstelling, kun je contact opnemen met het boekingskantoor.