10+

Cast & Crew

  • Spel: Osman Maaxi
  • Concept en tekst: Saskia Goldschmidt
  • Regie: Pieter Tiddens
  • Repetitor: Anne Meijer
  • Fotografie: Bart Grietens
  • Grafische vormgeving: Donald Beekman

Supernova

Over arriveren in Nederland en reizen in de toekomst

Een voorstelling voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs

Een jonge nieuwkomer, Osman, komt de klas binnen met een vreemd attribuut. Hiermee kan hij muziek kan maken en voorwerpen uit vandaan halen. Osman neemt zijn publiek mee op zijn ontdekkingsreis op planeet Nederland en danst, vertelt en rapt over hoe hij zijn toekomst ziet. Hij laat je voelen hoe het is om te landen in Nederland en hoe het is om familie en een thuis achter te moeten laten. Ook vertelt hij over de waardevolle herinneringen die hij heeft meegenomen naar zijn nieuwe land.

Supernova is een project over de rol van herinneringen en over het verbeelden van een toekomst. Supernova bestaat uit een voorstelling en een educatief programma. De kleine intieme voorstelling van 30 minuten speelt in de klas. Letterlijk en figuurlijk dicht op de huid van de leerlingen. In het educatieve project na de voorstelling kijken de kinderen terug op wat zij uit het verleden mee zouden willen nemen de toekomst in.

Over Osman

Osman is een achttienjarige nieuwkomer die op twaalfjarige leeftijd samen met zijn broertjes en zusje in Nederland aankwam. Hij vertelt: ‘Ik kom uit een familie die over de wereld verspreid is. Het allermoeilijkst van een leven opbouwen in een nieuw land is dat je niet goed kunt vertellen wat er in je omgaat. Ik was een stille jongen, toen ik naar Nederland kwam. Maar met het maken van filmpjes en met muziek verbeeld ik dingen die moeilijk te vertellen zijn. Mijn oma zei: ieder mensenleven is een boek. Ik ben van plan van mijn leven een spannend boek te maken.’

Pilot

De betekenis van het woord ‘supernova’ is: een ster die op spectaculaire wijze explodeert en een enorme hoeveelheid licht uitstraalt. Dit supernovaproject doet hetzelfde in de vorm van verhalen. In het najaar van 2019 werd de pilot van het project tien keer gespeeld. De korte voorstelling was aanjager voor het educatief project, waarbij verhalen van de kinderen zelf een hoofdrol spelen. De mogelijkheid bestaat om de resultaten van het project te presenteren in een bijeenkomst voor ouders en kinderen samen.

Boekingen

Wil je deze voorstelling ook op jouw school? Neem dan contact op met het impresariaat Kracht van Beleving.

Reacties (1)

  • Dorien: Testreactie