12+

Cast & Crew

 • Spel: Marike van Weelden, Anne Meijer, Pieter Tiddens
 • Regie: Esther Scheldwacht & Carlo Scheldwacht
 • Tekst: Sophie Tiddens, Pieter Tiddens, Anne Meijer, Saskia Goldschmidt, Mees de Wijn, Moos de Walle
 • Dramaturgie: Corien Baart
 • Muzikale leiding: Ronald Schmitz
 • Compositie: Moos de Walle, Ronald Schmitz & Pieter Tiddens
 • Decor & Kostuums: Ellen Klever
 • Grafische vormgeving: Donald Beekman

Wat de f*ck is geluk

Een dochter, moeder en vader in een decor dat een poppodium is maar ook een huis. Songs en scènes. Verdriet en humor. Ze zijn in een waaier aan muziekstijlen naar elkaar op zoek. En vinden elkaar ook. Uiteindelijk. Maar daar is een heel concert voor nodig.

In Wat de f*ck is geluk verbergt dochter Piep haar somberheid. Soms zingt ze als een waterval en gaan de remmen los. De moeder, een energiek dansende vrouw, wil haar dochter laten vliegen – wat meestal niet lukt. Vader is niet zo van de emoties, hij is druk met zijn computers en gitaren. Zo zoekt elk gezinslid naar de woorden en het ritme om zich te uiten.

Uiteindelijk is de conclusie: praat er over want zwijgen is geen oplossing. In een tijd waarin veel jongeren en jong volwassenen kampen met somberheid is deze voorstelling een verademing. De voorstelling nodigt uit tot dialoog.

Voor boekingen kun je terecht bij ons theaterbureau Kracht van Beleving.

Voor het onderwijs is een educatief pakket beschikbaar. Neem contact op met Willemijn Bosman voor educatief materiaal op maat.

Ben je somber?
Heb je hulp nodig? Klik hier voor een lijstje met adressen waar je terecht kunt!

Ben je ouder en maak je je zorgen om jouw kind? Klik hier voor meer informatie. 

Reacties (1)

 • prof.dr. (Loes) LGMT Keijsers, Erasmus University Rotterdam:

  "Het was echt een mooie dag, met een gouden randje door jullie inzet. Het viel allemaal perfect in elkaar; wetenschap, kunst en dialoog. Wat goed om te horen dat jullie doorgaan. Ik zal jullie van harte aanbevelen en er zijn ook veel mensen in de zaal nu helemaal fan!"

Speeldata

Deze voorstelling is in oktober 2022 in première gegaan.

Voor boekingen kun je contact opnemen met ons theaterbureau Kracht van Beleving. Ook als je een besloten voorstelling wilt bekijken of meer wilt weten over de voorstelling, kun je contact opnemen met het theaterbureau.